Tja, of de naam Duster zo goed gekozen is, is de vraag, maar Dacia volgt in Genève in de rijke traditie van moederbedrijf Renault om een opvallende concept te presenteren. Voor een toekomstvisie dus niet naar de Renault stand, maar oversteken naar Dacia.
 
Dat Dacia al langer bezig was met de ontwikkeling van een crossover, dat gold niet meer als een geheim. Hoe die auto eruit gaat zien, laat het merk aan de hand van de Duster Concept enigszins zien. De lengte is bescheiden met 4,25 meter, maar de wielbasis met 2,80 meter juist in verhouding enorm.
 
Door een lage Cw-waarde van 0,30 en een 1.5 dCi motor van 105 pk zet de auto vlotte prestaties neer bij een gunstig verbruik (CO2-uitstoot 139 g/km). De kleuren donderbruin en blauw bepalen de ambiance in het interieur.
 
Uit alle ontwerpdetails spreken eigenschappen als eenvoud, robuustheid en praktische bruikbaarheid. Want dat is nu eenmaal waar Dacia voor staat. De achterstoelen schuiven met een druk op de knop onder de voorstoelen en zo ontstaat een laadvolume van twee kubieke meter.

Reacties

Meer van TopGear