We hebben het vaker gezegd: de perfecte Duster is voor ons een wit exemplaar met zwarte kunststoffen bumpers, kleine stalen velgen en grote offroad-banden. Maar met deze Dacia Duster Extreme zouden we op zich ook wel akkoord gaan. In ieder geval als huurauto tijdens een tripje IJsland – we noemen maar wat.

De Dacia Duster Extreme is een nieuwe uitvoering van de sympathieke offroader. Hij heeft geen krachtige lier, nieuwe differentiëlen of een ruige bullbar, maar wel oranje details. Oh, en een handsfree-sleutelkaart. De oranje details vind je op de grille, spiegelkappen, dakdragers en op de kofferklep. Binnenin vind je ze ook. Normaal besteden we niet direct aandacht aan dit soort ‘speciale uitvoeringen’, omdat ze meestal niet spannend zijn. Maar de Duster is van zichzelf al zo tof dat we een versie die ‘Extreme’ heet onmogelijk kunnen negeren.

De prijs van de Dacia Duster Extreme

De nieuwe versie is gebaseerd op de Prestige, die van zichzelf al leuke zaken als automatische airco en parkeersensoren heeft. Nee, niet zo bijzonder in deze eeuw, maar vergeet niet over welk merk we het hebben – en over welke prijs. De Dacia Duster Extreme kost in Nederland 23.700 euro. Dan heb je de versie die op LPG én op benzine loopt, met 100 pk en een handbak.

Reacties

  • alex heeft op 20 mei 2022 geschreven:

    wat is er fout aan goedkoop rijden?

    Reageer
  • Kom op zeg heeft op 4 februari 2022 geschreven:

    Een Duster is alles behalve tof en wat oranje details zijn ook zeker niet hip. Zo’n aangeklede Duster is gewoon schizofreen: een merk wat je alleen maar kiest om zo goedkoop mogelijk te rijden en die dan juist niet goedkoop meer maken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)