Van de woorden ‘sportcoupé’ en ‘radicale nieuwe versie’ gaan bij ons al de handen jeuken. Volgende week dinsdag maakt Alpine hun nieuwste creatie bekend: de A110R. Om nadruk te leggen op het doel van deze nieuwe A110 zal hij ook volgende week aanwezig zijn tijdens de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka.

Doorgaans krijgen we het niet zo warm van teasers. We turen dan meestal door onze wimpers naar een te donkere foto, concluderen dat we er niets fatsoenlijks uit kunnen halen, noteren de datum van de echte onthulling in onze agenda en gaan weer verder met ons leven. Maar bij deze Alpine A110R is dat anders. De Renault-groep deelt namelijk acht stuks van schetsen van de auto die een heleboel aanpassingen laten zien.

Wat is er allemaal nieuw aan de Alpine A110R?

Zo geven de schetsen in ieder geval prijs dat de Alpine A110R een aero-pakket zal krijgen met een nieuwe splitter onder de voorbumper, zijskirts en een diffuser onder zijn gat. Daarnaast verwachten we een nieuwe motorkap en een dak dat de lucht beter geleidt. Aan de vijfpuntsgordels te zien komen er ook sportstoelen in deze circuitversie van de A110, die overigens wel gewoon straatlegaal wordt.

Wat hoort er allemaal nog meer op een raceauto? Een speciaal remsysteem (check), andere ophanging (check), lichtgewicht wielen (dubbelcheck) en natuurlijk een achtervleugel (check). Alpine zelf kijkt in ieder geval alvast erg uit naar de A110R. ‘Het is een extreme versie, lichter, scherper en nog meer gericht op racen. In een woord: radicaler. Hij komt boven aan het A110-gamma te staan.’ Volgende week kunnen we de afbeeldingen inkleuren. Wordt dus snel vervolgd…

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie