‘De BMW X1 is een prima, kleine crossover voor het gezinnetje, maar wat hij echt nodig heeft, is een sportievere versie.’ Die gedachte heb je weleens gehad, toch? Als dat zo is, ben je niet alleen. Iemand in München zit op dezelfde golflengte als jij en heeft er wat mee gedaan. BMW maakt vandaag de extra snelle X1 M35i xDrive bekend.

De BMW X1 M35i krijgt een 2,0-liter twinturbo viercilinder. Daarnaast is er een kwartet uitlaatpijpen van BMW M dat volgens het merk een ‘oorstrelend en vol geluid’ produceert. Dankzij een vermogen van 300 pk en 400 Nm koppel (in de VS heeft ie zelfs 317 pk) schiet de M35i in 5,3 seconden van stilstand naar 100 km/u.

Prestaties van de BMW X1 M35i

De X1 M35i is 0,3 seconden sneller dan de elektrische iX1 – hoorde je de zucht van opluchting van benzinefanaten? Een zeventraps automaat met dubbele koppeling zorgt voor het schakelwerk en de topsnelheid is een begrensde 250 km/u. Het vermogen gaat naar alle wielen en op de vooras zit een sperdifferentieel.

Er is ook een M-ophanging die ervoor zorgt dat de BMW 15 millimeter lager staat dan de standaard X1. De M35i staat in de basis op 19-inch wielen met 20 millimeter bredere banden dan het standaard model, maar er is ook een optie voor 20-inch velgen. Kijk ook even naar de rode remklauwen – dat staat hem helemaal niet verkeerd.

Verrassing: er zijn veel M-logo’s in het interieur

Vanbinnen is er veel alcantara en een M-stuur van leer met een rood streepje op 12 uur. Er zijn flippers achter het stuur en optioneel monteert BMW M Sport-stoelen, te herkennen aan een klein M-logo vlak onder de hoofdsteun. Voor extra klasse, zullen we maar zeggen. Daarnaast krijg je in de X1 M35i het nieuwe iDrive-systeem en met het 10,25-inch gebogen scherm.

De BMW X1 M35i xDrive wordt samen met zijn X1-broertjes gebouwd in Duitsland. De leveringen van de snellere X1 beginnen in november van dit jaar – precies op tijd voor het kerstfeest, dus kerstman; je weet wat je te doen staat. De prijzen van de M35i in Nederland en België zijn nog niet bekend. We verwachten dat de fiscus wel blij zal worden van de BPM op deze auto.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie