De Nürburgring kan een gevaarlijke plek zijn, en crashen in de Groene Hel is zeker niet goedkoop. Rij je er een rondje met een Bugatti Chiron, dan zijn de eventuele reparatiekosten aan het circuit wel je laatste zorg. Dan mag je je vooral druk maken om de 3,4 miljoen euro die je auto gekost heeft. En het feit dat je verzekering daar geen cent van gaat dekken als het misgaat.

Toch verschijnt er af en toe een Chiron op de Nordschleife. En soms staan er dan mensen met camera’s paraat. In onderstaand filmpje kun je de diepe brom van de 8,0-liter W16 van de Chiron horen als hij met wisselende snelheid voorbij zoeft.

Overigens zal deze Chiron niet snel in de vangrail worden gehangen. Het betreft een auto van Bugatti zelf, met waarschijnlijk een bijzonder capabele testrijder aan het stuur. Zouden dit al de eerste tekenen kunnen zijn dat er een nog snellere Chiron in aantocht is?

De Bugatti Chiron op de Nürburgring

Reacties

 • i-dtec 3 heeft op 3 juli 2017 geschreven:

  Het staat niet in de tekst, maar is dit niet de voorbode van de sport vitesse uitvoering?

  Of een Chiron versie die een speciaal Nürbergring pakket krijgt waarbij de Chiron een betere circuit auto word?

  Reageer
 • Carlos heeft op 3 juli 2017 geschreven:

  Wat een saaie bak is die Chiron! Waardeloos motorgeluid en hij wordt hier zelfs ingehaald door een Tesla. Je moet toch wel erg klein geschapen zijn als man om hier nog enige compensatie uit te kunnen halen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear