(advertorial)

Als je op zoek bent naar een horloge dat je kunt dragen tijdens het rijden maar ook als je aan de auto aan het sleutelen bent, dan is de Certina DS-1 Big Date 60th Anniversary een heel lekkere optie. Dit horloge is uitgebracht ter ere van het zestig jarige bestaan van de DS-technologie. Vandaar de naam.

Lekker krasbestendig en goed afgedicht

DS staat voor Double Security en houdt in dat het horloge door specifieke kenmerken meer bestand is tegen schade dan de meeste horloges. Zo is het glas gemaakt van saffier kristal, dat uiterst krasbestendig is. Ook beschikken de DS-horloges over een dubbele afdichtring voor de kroon, waardoor de kans op waterschade aanzienlijk verlaagd wordt en zowel grote temperatuurverschillen als schokken beter worden opgevangen. Dit gecombineerd met een verstevigde achterkant zorgt voor een horloge dat een hoop kan hebben. Dus of je het nu draagt wanneer je dagelijks op en neer rijdt naar het werk, of eigenhandig een nieuwe motor gaat plaatsen – het maakt geen verschil voor de Certina.

Dit Certina horloge zit vol innovatie

De wijzerplaat van dit horloge heeft een ‘British Racing Green’ wijzerplaat. Dus mocht je een oude Aston of Jag op de stoep hebben staan, kun je nu mooi met een bijpassend horloge touren. Verder is dit horloge voorzien van een automatisch uurwerk met een indrukwekkende gangreserve van 80 uur. Goed nieuws dus als je meerdere horloges hebt en deze niet elke dag draagt. Maar de grootste innovatie die Certina (en het overkoepelende Swatch Group) heeft gedaan voor dit horloge is de Nivachron™-balansveer. Deze van onder andere titanium gemaakte veer verbetert de weerstand tegen magnetische velden. Dit zorgt dan weer voor een soepel lopend uurwerk dat vele malen langer meegaat en betrouwbaarder is.

Het horloge is nu bij de Bijenkorf te koop, maar je mag natuurlijk ook bij andere Certina-verkopers shoppen. Je bent er 925 euro aan kwijt. Weet je gelijk wat je dit jaar aan de Kerstman moet vragen. Wel alleen als je heel lief bent geweest natuurlijk.

Dit filmpje legt de Nivachron™-balansveer haarfijn voor je uit

Advertentie
Meer

Meer van TopGear

Advertentie