Het zal je niets verbazen dat Brabus heeft besloten om nóg een Mercedes-AMG G 63 te voorzien van een flinke beurt. Deze keer pakken de Duitse verbouwers met nog meer uit dan alleen een gekietelde Geländewagen. Bij het ‘Deep Blue‘-pakket van de Brabus 900 G-Wagon hoort een boot met twee V8-motoren en een horloge van Panerai, allemaal zo blauw als de oceaan.

‘Stijlvol, elegant, tijdloos – net als de zee’, zo omschrijft Brabus de gepimpte G-klasse. Net als bij de andere Brabus 900-modellen ligt voorin de ‘Brabus Rocket 900‘-motor: een 4,5-liter V8-motor met twee nieuwe turbo’s. Samen zijn die goed voor een vermogen van 900 pk en een koppel van 1.250 Nm. Een sprintje van 0 naar 100 km/u doet de Brabus in 3,7 seconden en de topsnelheid is gelimiteerd op 280 km/u. En dat met een gewicht van 2.500 kilo en de stroomlijn van een blok beton.

Dankzij al het koolstofvezel is de Mercedes-AMG G 63 tien centimeter breder dan een gewone G. Daarnaast staat hij op 24-inch lichtmetalen velgen die afgewerkt zijn in een glanzende zwarte kleur. Dankzij de veersets van KW kan de rijhoogte met 4,5 centimeter toenemen. Ook de uitlaat, die aan de zijkant zit, is nieuw en nu gemaakt van roestvrijstaal. Als je goed je best doet, lichten de pijpjes een beetje op zoals op de foto’s hierboven.

De Deep Blue boot en Panerai horloge

Om je diep blauwe collectie compleet te hebben, dien je dus ook de speedboot en het horloge aan te schaffen. De boot komt in het rijtje van Shadow 900-modellen. Dat wil zeggen dat hij twee 4,6-liter V8-motoren krijgt van ieder 450 pk. Daarmee haalt de speedboot een topsnelheid van 60 knopen, wat gelijk staat aan 111 km/u. Best hard op water. De boot meet elf meter en weegt 4.100 kilo.

Dan nog het horloge. Dat is de Panerai Submersible S Brabus Blue Shadow Edition, zoals ie volledig heet. En die krijgt dezelfde blauwe kleur op de wijzers. In het donker geven die wijzers licht. Panerai maakt er maar 200 en je kunt het horloge ook los kopen trouwens, voor 49.000 euro inclusief belastingen. Wil je het hele pakket van auto, boot en klokje bij elkaar hebben? Dan ben je ongeveer 1,1 miljoen euro kwijt. En daar komt dan nog belasting bij. Oef.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)