Van een automerk met de grootste en krachtigste motor van dit moment, verwacht je ook wel een kanon van een horloge. Geen zorgen: dat hebben ze gewoon. Dit nieuwe horloge is dan weer verrassend ingetogen. Samen met klokjesmerk Jacob & Co maken ze 57 exemplaren van deze Jean Bugatti.

Jean is de zoon van Ettore Bugatti. Toen hij oud genoeg was, nam hij de leiding van het bedrijf over en schonk de wereld de Type 50, Type 41 Royale en de bekende Type 57SC Atlantic, waar de Voiture Noire op is geïnspireerd. Nu snap je gelijk waar de oplage van 57 stuks vandaan komt.

Het Bugatti-horloge van Jacob & Co is ingewikkeld

Het feit dat het horloge er re-de-lijk bescheiden uitziet, betekent niet dat het niet ingewikkeld in elkaar steekt. Volgens Bugatti was het horloge zelfs een van de grootste uitdagingen voor Jacob & Co ooit. In totaal zitten er 470 onderdelen in de Jean Bugatti.

Het Bugatti-horloge komt in twee smaakjes: roségoud of witgoud. De diameter is 46 millimeter en de prijs komt op ongeveer 230.000 euro. Eigenlijk jammer dat de achterkant tijdens het dragen verstopt is, want dat is een kunstwerkje op zich.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear