Jarenlang was horlogemerk TAG Heuer ‘motorleverancier’ in de Formule 1. Zo stond er 62 keer een Renault-motor in een Red Bull aan de start met de naam TAG Heuer erop. Daarnaast was er nog de TAG-Porsche-motor bij McLaren in de jaren ’80. Die deed het niet onverdienstelijk, met kampioenschappen in ’84, ’85 en ’86 voor Lauda en Prost. Tot zover de link met Formule 1. Nu de nog de connectie met Mario Kart.

In het verleden heeft TAG Heuer een reeks smartwatches op de markt gebracht met de Italiaanse loodgieter als hoofdrolspeler. Deze keer komt het merk met analoge horloges in de Formule 1-lijn waar de karakters op verschijnen. En als we eerlijk zijn, is het een krankzinnig maar geweldig idee. De Formule 1 Mario Kart-horloges komen in twee varianten en zitten boordevol verwijzingen naar Mario en zijn racende vriendjes.

Op het ‘gewone’ Formule 1 Mario Kart-horloge vind je Mario zelf en een power-up op de plaats waar je normaal gesproken de datum afleest. Nu zie je daar de raket Bullet Bill, een banaantje en het sterretje dat je kent van het almaar herhalende melodietje dat voor de rest van de dag in je hoofd zit. Bedank ons later maar. Op de tourbillon-versie staat wederom Mario in zijn kart afgebeeld. Ook vind je er de twee meest gevreesde power-ups van het spel, het blauwe schildje en Bullet Bill.

De prijs van de Formule 1 Mario Kart-horloges

CEO van TAG Heuer Frédéric Arnault verduidelijkt nog eens de link tussen de horlogemaker, F1 en Mario. ‘De geest van de TAG Heuer Formule 1-collectie was de perfecte match voor de mechanische Mario Kart limited editions, dankzij zijn moderne en speelse persoonlijkheid, gedreven door snelheid en vriendelijke concurrentie.’ Over dat laatste gedeelte zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton anders denken.

Van de eerste versie worden er 3.000 gemaakt, de tourbillon (dat is een ingewikkeld mechaniek dat zorgt dat het uurwerk minder wordt beïnvloed door de zwaartekracht) komt er in een oplage van 250 stuks. Beide horloges zijn te bestellen vanaf 20 oktober 2022. Het instapmodel gaat voor 4.300 euro, de tourbillon voor maar liefst 25.600 euro. Dat heb je wel een horloge waar je kinderen trots op zullen zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear