Vraag een zwikje mensen wat de duurste Alfa Romeo van Nederland* is en je krijgt waarschijnlijk tien verschillende antwoorden. Is het een Giulia die tot de nok vol zit met opties? Of een klassieker? Nee, het is de Alfa Romeo 8C Spider. Toch blijft het vreemd, zo’n Alfa met V8 die twee keer zo duur is als elke andere Alfa Romeo. Overigens overstijgen de prijzen van zeldzame klassieke Alfa’s dit bedrag gemakkelijk. Als ze te koop staan.

De Alfa Romeo 8C Spider kost 239.500 euro (Mirror). Wat krijg je voor het hypotheekwaardige bedrag? Een auto die smeekt om gereden te worden. De 8C liet slechts 2.887 kilometer asfalt achter zich. De Spider is compleet met de originele 8C autodeken, de boekjes en de leren reistas.

De duurste Alfa Romeo van Nederland beschikt over een 4,7-liter V8-krachtbron afkomstig uit de schappen van Ferrari. Een vermogen van 450 pk, achterwielaandrijving en de Cambiocorsa-versnellingsbak van Maserati maken het plaatje compleet. Je weet wel: die flipperbak.

Is de duurste Alfa Romeo van Nederland een investering?

Alfa bouwde slechts 500 exemplaren voor een nieuwprijs van 301.500 euro per stuk. De Ferrari van Alfa Romeo is dus in waarde gedaald, zou je denken. Dit exemplaar moet echter nog een kenteken krijgen. Dus er komt nog een klap BPM en BTW bovenop. En dan is hij waarschijnlijk een tikkeltje duurder geworden in 7 jaar.

Of koop je liever twee Giulia’s? Of twee-en-een-halve 4C? Kijk zelf maar even.

* We hebben de meest gangbare verkoopwebsites van Nederland bekeken.

Reacties

  • Kees heeft op 10 juni 2017 geschreven:

    Ik heb een proefrit in een 8C cabrio mogen maken, dat was ontzettend spannend, maar jammer dat ze, door de hoge waarde en zeldzaamheid, vrijwel geen kilometers maken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)