Dit is het, de lijst der lijsten. Dit is het enige wat je moet weten, en na dit lijstje stoppen we ook gewoon. Oké, we zijn wellicht iets te voorbarig. De organisatie van het Fast Car Festival in Engeland vroeg zich af wat volgens de fans de meest iconische supercars ooit zijn. Met een simpele enquête mochten de bezoekers hun zegje doen. Niet het meest wetenschappelijk onderbouwde onderzoek ever dus. Maar je weet het, wij zijn gek op lijstjes. Het resultaat staat hieronder.

10 meest iconische supercars ooit

 1. Jaguar XJ220
 2. Audi R8
 3. Ferrari Enzo
 4. Pagani Zonda
 5. Porsche 911
 6. ‘Koenniggsegg’ (Ja, serieus)
 7. McLaren F1
 8. LaFerrari
 9. Alfa Romeo 8C
 10. Ferrari F40

Gelijk gaat het mis. Hoe kun je een lijst met iconische supercars publiceren zonder daar ook maar één Lamborghini in te zetten? De Diablo of Countach sierde in de jaren ’90, en waarschijnlijk nu nog, de slaapkamermuur van menig kind. En dan staat op nummer 8 ‘Koenniggsegg’, punt. Geen model of juiste spelling, gewoon Koenniggsegg.

We concluderen dat de lijst is samengesteld door een analfabeet die Lamborghini een te lastig woord vond, en Koenigsegg blijkbaar ook. De Ferrari F40 durven we nog wel terecht te noemen. Zonder twijfel een icoon. Het is de superauto die je als klein kind tekende en de prestaties zijn ook voor deze tijd nog subliem. We stoppen in ieder geval nog niet met werken.

Reacties

 • Maarten Bollen heeft op 11 juli 2016 geschreven:

  Waar staat de countach? Trouwens, de R8 iconisch? Jullie zijn hier wel echt veel iconen vergeten. Shelby mustang, Camaro, Ferrari GTO, de Ferrari dino en zo kunnen we toch nog even verder gaan.

  Reageer
 • koen heeft op 11 juli 2016 geschreven:

  Miura!?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear