Mooi hoe kopers van tweedehandsauto’s dikwijls allergisch lijken voor auto’s met meer dan twee ton op de teller, terwijl er meer dan genoeg bewijs is dat een auto waar goed voor is gezorgd makkelijk het dubbele kan halen. Volgens de verkoper van deze Mercedes G-klasse is de auto nog niet eens op de helft van zijn leven. De G uit 1990 pronkt met een kilometerstand van 502.714 kilometer en het is daarmee de duurste auto met 500.000+ kilometer op de teller.

De vorige eigenaar van de G-klasse nam het oudje flink onder handen met moderne carrosseriedelen, waardoor de Mercedes vanbuiten niet meer zijn leeftijd toont. De lampen en de bumpers komen allemaal van een nieuwer model. Vanbinnen verraadt het gebrek aan bijvoorbeeld een navigatiesysteem dat het hier gaat om een auto van 30 jaar oud. Het stuur, de stoelen en de middenconsole zijn dan wel weer een stuk nieuwer. De volgende eigenaar heeft dus nog wat te doen binnenin.

Wat de duurste auto met 500.000+ kilometer dan mag kosten? Voor nu nog even 22.385 euro, maar de eigenaar fluisterde ons alvast in dat er iets af kon (maar dan zou ie deze titel kwijtraken). Voor dat geld krijg je een zescilinder met 170 pk in een offroad-icoon van 2.240 kilo. Voor een proefritje kun je langs bij 4×4 Flevoland in Nagele. Oh, en trouwens: volgens de eigenaar heeft deze G-klasse nog gewoon zijn eerste motor.

Reacties

  • Leen heeft op 20 juli 2020 geschreven:

    Daar heb je geen benz voor nodig 5ton met 1 motor. Kan met een galant 1.8 halve hemi ook

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)