Fans van snelle Fords of driftende hatchbacks, we hebben slecht nieuws. Op 6 april 2018 roffelt en ploft de allerlaatste Ford Focus RS van deze generatie uit de fabriekshal. De woeste hatchback trekt samen met de Audi RS 6, BMW M3 en Mercedes-AMG A 45 het graf in. Ze krijgen overigens wel allemaal een opvolger.

De vijftig laatste Ford Focus RS’en voor Engeland herken je aan de kleur ‘Deep Orange’. Ze luisteren naar de naam ‘Heritage Edition’. De kleur is een ode aan de klassieke Ford Escort Mexico. Nog niet verkocht door enkel de kleur? Dan misschien door de specificaties. Huistuner Mountune pompt de 2,3-liter motor op tot 375 pk. Ford sprinkelt er wat koolstofvezel sierstukjes op en maakt de achterspoiler zwart.

Het nieuwe differentieel met de vreemde naam, de Quaife, is ook standaard. Het enige wat ontbreekt in de uitrusting is Ken Block’s trekstok. Misschien omdat Ford de laatste 50 exemplaren heel wil houden.

De laatste Ford Focus RS voor Nederland?

De speciale Ford Focus RS Heritage Edition komt niet naar ons land. Ford Nederland komt niet met een speciaal uitzwaai-model voor ons land. Je kunt op dit moment nog eventjes de gewone Ford Focus RS bestellen bij de dealers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)