Hallo, leuk dat je weer kijkt. Vandaag spelen we het spel: ‘Waarom zijn mensen op het internet vandaag boos?’ Het goede antwoord van gisteren was: ‘Omdat het niet eerlijk is dat stieren nooit ingezet worden voor de melk.’ Daar gaan we verder niet op in. Voor de eerste ronde van vandaag mag jij kijken of jij ziet waarom de locoburgemeester van Parijs boos is op Bugatti.

Zie je het al? Nee, het heeft niets te maken met de Eiffeltoren. De Bugatti Chiron Profilée staat namelijk op een fietspad. Volgens de locoburgemeester is een fietspad voor – je raadt het niet – fietsers. Hij uit zijn boosheid op Twitter. Bovendien baalt hij ervan dat de boete slechts 135 euro bedraagt. De Profilée levert Bugatti een omzet van 9.792.500 euro op, ter vergelijking.

Komt er echt een boete?

Bugatti zou geen toestemming hebben gevraagd om op het fietspad te parkeren voor de fotoshoot. Of ze in Molsheim echt een (min of meer symbolische) boete kunnen verwachten van 135 euro, is niet bekend. Of misschien krijgt de nieuwe eigenaar van de auto de rekening bij het ophalen van de Bugatti Chiron Profilée.

Overigens snappen we best als je als locoburgemeester de stad probeert te vergroenen en toegankelijker wilt maken voor fietsers, dat zo’n W16-motor met een verbruik van 24,8 liter per 100 kilometer een doorn in het oog is op de fietspaden. Al gokken we dat niemand de foto’s ziet als een vrijbrief om voortaan met de auto over het fietspad te rijden.

Locoburgemeester wil dat Bugatti 135 euro boete krijgt

Reacties

  • Guido Gilissen heeft op 7 februari 2023 geschreven:

    et alors ? (en dan ? voor de Nederlanders)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)