De verkoop van de Veyron ging misschien niet zo soepel als gehoopt en uiteindelijk had Bugatti best wat speciale uitvoeringen nodig om alle 450 exemplaren te slijten. Bugatti hield blijkbaar rekening met hetzelfde voor de Chiron, maar de verkoop daarvan ging een stuk sneller dan gedacht. Zo kon één speciale uitvoering weer de ijskast in. En dat is deze bijzondere Bugatti Chiron Profilée.

Bugatti merkte dat er vraag was naar een auto die zo sportief reed als de Chiron Pur Sport, maar met een eleganter uiterlijk. Ze gingen aan de slag met de Bugatti Chiron Profilée, maar voordat de ontwikkeling klaar was, waren alle 500 Chirons al uitverkocht. Hoewel het merk wist dat ze dus niet de 30 beoogde exemplaren konden verkopen, gingen ze door met de ontwikkeling van het model.

De 501e Chiron

Uiteindelijk bouwden ze in Molsheim slechts één Bugatti Chiron Profilée. Officieel is het een pre-productiemodel, maar hij mag wel de openbare weg op. Eigenlijk mag je dit dus zien als de 501e Bugatti Chiron. Ook is het de laatste W16 die het merk ooit zal verkopen. Op de teller staat trouwens 396 kilometer, maar Bugatti garandeert dat de auto als nieuw is.

Bugatti Chiron Profilée herken je direct aan de onderscheidende spoiler achterop. Ook is de auto gespoten in een two-tone lakwerk. Daarnaast zijn de wielen uniek voor deze uitvoering en de voorbumper is gewijzigd, net als de achterpartij. Voor het interieur gebruikt Bugatti voor het eerst geweven leer. Er verdween maar liefst 2.665 meter aan stripjes leer in de auto.

De Bugatti Chiron Profilée accelereert het snelst

Daarnaast krijgt de Bugatti Chiron Profilée een unieke afstelling voor het onderstel, plus de versnellingsbak krijgt andere verhoudingen. Hierdoor is het de snelst accelererende Chiron ooit: de 0-100-tijd duurt 2,3 seconden en de 0-200-tijd slechts 5,5 seconden. De 0-300-tijd is een indrukwekkende 12,4 seconden. De topsnelheid is 380 km/u. Het vermogen is trouwens 1.500 pk.

RM Sotheby’s veilt de auto op 1 februari in Parijs. Dat is je kans om als allerlaatste klant een W16-model van Bugatti te kopen. Hoeveel de unieke auto moet opleveren, is niet bekend. Nu maar hopen dat je tijdens de jaarwisseling het winnende lot hebt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)