Carsharing wordt het helemaal, geloof ons. Iedereen doet het. Zelfs de populaire jongens. Bijvoorbeeld plaatjesmaker Afrojack en Carlink-eigenaar Jeroen van den Berg. Zij kochten samen al een Bugatti Chiron.

Jeroen toonde drie dagen geleden op zijn Instagram een half afgebouwde Ford GT met de tekst: ‘Deze vrijdag haal ik je op’. Je moet goed kijken, maar op het dak zie je een witte basiskleur met blauwe strepen en ook de remklauwen zijn blauw. En laat het nou vandaag vrijdag zijn.

Tegelijkertijd meldt de Telegraaf dat de nieuwe Ford GT van Afrojack vandaag bij de dealer voor hem klaarstaat. We doen een kleine aanname en concluderen dat Nick van de Wall en Jeroen van den Berg samen door de strenge selectie zijn gekomen van Ford.

Je mag namelijk niet zomaar een Ford GT kopen. Ford bouwt maar een klein aantal per jaar en je moet bijvoorbeeld beloven dat je ‘m niet doorverkoopt. Dus verkoopt Ford er eentje aan een handelaar. In Nederland meldde zo’n twintig mensen zich aan, maar slechts twee kwamen door de selectie.

Volgens Finnik kostte de Ford GT 656.147 euro. De vanafprijs is zo’n 550.000 euro. Tja, de prijs van een Ford GT loopt al snel op. Jay Leno betaalde bijvoorbeeld 10.000 dollar extra voor racestrepen, 1.000 dollar voor bijpassende remklauwen, 1.000 dollar voor titanium wielmoeren en nog eens 15.000 dollar voor koolstofvezel velgen.

Hoe snel de Ford GT is? De 3,5-liter V6 produceert 656 pk en 746 Nm koppel. Het vermogen gaat naar de achterwielen en de topsnelheid is 347 km/u. Een sprintje naar de 100 km/u doet de Amerikaanse supercar in 3,0 seconden.

Update: Jeroen heeft de auto zojuist opgehaald in Amsterdam! Met dank aan Mbekker Photography voor de foto’s!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie