We kijken niet langer op van topsnelheden boven de 300 km/u, 0-100-tijden van minder dan drie seconden en vermogenscijfers van boven de 1.500 pk. Wat ons meer aanspreekt, zijn dit soort projecten. Deze Ford GT uit 2006 is omgetoverd tot sprintkanon. Hij tikt vrij eenvoudig de 500 km/u aan, terwijl het nog steeds een straatauto is.

Eigenaar Johnny Bohmer klom zelf achter het stuur van zijn Ford GT. In 2006 beginnen Bohmer en zijn team met het project ‘Badd GT’ om er de snelste straatauto ooit te maken. In 2012 komt die wens uit. Ze boeken een officieel Guinness-wereldrecord als snelste straatauto op de afstand van één een mijl, vanaf een staande start. De Ford GT haalt een snelheid van 454 km/u.

De straatauto die 500 km/u doet

Dat record wilden Bohmer en de zijn team verbeteren, nog voordat iemand anders het doet. Daarvoor zijn ze naar het ruimtevaartcentrum in Florida gegaan. Daar tikken ze de 500 kilometer per uur aan in de straatauto.

Volgens Bohmer hebben ze de grens van de auto nog niet bereikt: ‘We geloven dat de Badd GT nog veel meer kan doen behalve het record verbreken. In deze configuratie hebben we nog 500 tot 700 pk over om de topsnelheid te op te schroeven.’

Vergeet niet dat Bohmer ook zijn dagelijkse ritjes in deze Ford GT kan doen. De auto wordt weleens gespot als Bohmer zijn kinderen van school haalt of boodschappen doet. De Badd GT voldoet aan alle regeltjes in de VS en heeft zelfs airco, elektrische ramen en een muziekinstallatie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)