Na de succesvolle racefilm Ford vs Ferrari heb je geen uitleg meer nodig over de impact van de Ford GT40 en de sleutelrol van Carrol Shelby. De naam Shelby hoor je nog regelmatig voorbijkomen, maar niet meer in combinatie met de GT of de GT40. Tot vandaag. Het bedrijf Superformance legt de modernere 5,4-liter V8 uit de Mustang GT500 in de klassieke GT40.

De motor uit een originele GT40 halen en wisselen met een modern exemplaar, is een doodzone. Gelukkig mag Superformance van Ford officieel replica’s bouwen van de GT40, en dat zorgt voor leuke mogelijkheden. Zoals het gebruiken van de moderne V8 van de Mustang Shelby GT500 uit 2008, maar dan wel met prachtige klassiek koetswerk.

Specificaties van de Ford GT40 met V8 van de Mustang Shelby GT500

De V8 produceert zo’n 550 pk en bijna 700 Nm. De GT40 is goed te herkennen aan de splitter, de canards op de voorbumper en het feit dat er geen race-uitdossing op zit. Het enige racegerelateerde aan de auto is zijn kleur; Nürburgring zilver. Dan waren wij toch voor Le Mans-blauw gegaan. Kijk en luister hier naar de GT40 met supercharged V8.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)