Hij was jaren onze reasonably priced car van het TopGear-segment ‘Star in a Reasonably Priced Car’. Toen hekelden we Kia al voor de ongelukkige naamkeuze: de Cee-apostrof-D, en we hebben dan ook altijd even hardnekkig als consequent geweigerd die apostrof op te schrijven. Gelukkig is die jarenlange, bloedige strijd niet voor niets geweest. Kia geeft ons nu alsnog gelijk en noemt de nieuwe hatchback gewoon Ceed. De naam staat voor ‘Community of Europe, met Europees Design’.

De nieuwe Kia Ceed krijgt een bredere ‘tiger-nose-grille’ en ‘ice cube-achterlichten’. De vijfdeurs hatchback is 20 millimeter breder (1.800 millimeter) en 23 millimeter lager dan het huidige model (1.447 millimeter). De wielbasis blijft met 2.650 millimeter gelijk.

Specificaties Kia Ceed

Kia biedt twee benzinemotoren en twee dieselmotoren aan. De 1,0-liter driecilinder met 120 pk en de 1,4-liter viercilinder met 140 pk zijn er voor de benzine-tappers. Diesel-schenkers mogen kiezen uit twee 1,6-liter motoren. Eentje met 115 pk en de andere met 136 pk. Alle motoren hangen standaard aan een handgeschakelde zesbak, maar optioneel kun je alle viercilinders ook krijgen met een zeventrapsautomaat.

Vet hightech

Kia noemt het een van de meest hightech auto’s in zijn segment en zet dit kracht bij met een groot touchscreen, een verwarmde voorruit, lane assist, een draadloze oplader en een boel airbags. Dus. Ergens in het derde kwartaal van 2018 kun je de nieuwe Kia Ceed verwachten. De prijzen volgen nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)