Je kunt alleen jezelf de schuld geven van de overvloed aan nieuwe crossover-SUV’s. Kijk, als jij ze niet telkens kocht, dan hoefden automerken ze niet meer te maken. Maar je blijft ze kopen, dus de automerken blijven ze maken. En nu zitten we in deze benarde positie – waarbij elk automerk niet één of twee crossovers heeft, maar een hele vloot. Zo is ook een Kia Ceed-crossover een mogelijkheid.

Wanneer komt de Kia Ceed-crossover?

Kia is ervan overtuigd dat ze nog een crossover eruit kunnen persen. De Kia Ceed-crossover zoals je hierboven kunt aanschouwen, is momenteel nog slechts een schets. Maar niet voor lang. De nieuwe auto van Kia komt later dit jaar en zal dan ook officieel gedoopt worden.

Hoofd design Gregory Guillaume claimt dat de Kia Ceed-crossover ‘de volgende grote verrassing’ wordt van Kia. ‘Deze auto zal de rol op zich nemen om de Ceed-familie nog sterker, leuker en aantrekkelijker te maken voor Europese klanten.’

De bestverkochte auto van Kia is de Ceed

De Ceed is momenteel de Kia die het het best doet. Je kunt kiezen uit een hatchback, een station of een ongekamde, Mercedes CLA-achtige stationversie genaamd ProCeed. We durven er een tientje op te zetten dat de crossover ‘XCeed’ of ‘ExCeed’ zal heten. Iets in die richting.

Qua formaat past hij in het rijtje van Kia tussen de Stonic en Sportage. Zou deze Kia Ceed-crossover in orde zijn? Misschien. We laten het je weten wanneer we erin rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)