De Peugeot 508 was vorig jaar al als concept gepresenteerd op de autoshow van Genève en iedereen hoopte dan ook dat de productieversie met dezelfde lijnen zou verschijnen. Het lijkt erop dat dat gebeurd is. Hij heeft natuurlijk wel een iets andere vorm, de voor- en achterkant lijken erg op een coupé. De Peugeot 508 krijgt frameloze deuren en lichtmetalen wielen.

Er zijn twee 1.6 benzine- en vier 1.5 en 2.0 dieselmotoren waar je uit kunt kiezen. De lichtste variant heeft 130 pk en de sterkste variant heeft 225 pk die een ‘uitzonderlijke rijervaring’ moet brengen volgens Peugeot. In het najaar van 2019 kunnen we ook een hybride uitvoering verwachten.

Peugeot heeft verteld dat de nieuwe Peugeot 508 veel hulpmiddelen krijgt, ‘night vision’ om bijvoorbeeld voetgangers beter te kunnen zien. Andere snufjes kun je vinden in de nieuwste generatie van de i-Cockpit. Hierin vind je een nieuw 10-inch Touch screen, veel leer, en een ‘ambiance-selector’. Waarbij je zelf kunt kiezen tussen boost of relax. Kies altijd voor boost, behalve als je wilt relaxen. Kies dan voor relax.

Waarom dit allemaal op de Peugeot 508 zit?

De baas van Peugeot Jean Philippe Imparato wil dat de nieuwe Peugeot 508 ‘de markt opschut met een nieuwe auto die de beste concurrenten van de markt gaat proberen te verslaan.’

‘En in het D-segment bevinden zich de beste autofabrikanten ter wereld.’ In september kun je de nieuwe Peugeot 508 kopen. Tijdens de beurs van Genève zal er meer nieuws naar buiten komen…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)