Vraag iemand een bekende filmauto te noemen en je krijgt gegarandeerd antwoorden als de Mustang uit Bullitt of Gone in Sixty Seconds, de Delorean uit BTTF of de Supra uit die ene film met die straatracers. Zelden hoor je iemand de Porsche 964 uit Bad Boys noemen. En als je ze erop attendeert, zeggen ze ‘oooh, ja, natuurlijk!’

De Porsche 964 Turbo is de onbezongen held uit het eerste deel van de trilogie in de wording. Gelukkig is Porsche slim genoeg geweest om aan het haken bij het aankomende deel, Bad Boys for Life. De 911 is zelfs het eerste wat je ziet in de trailer. Het laatste deel van de filmreeks komt volgend jaar naar de bioscoop.

Van de nieuwe generatie is de Porsche 911 Turbo nog niet uit. Poenige agent Mike Lowery (Will Smith) moet het daarom doen met een Carrera 4S. Aan de hand van de trailer duiken we in de configurator om te kijken van welke auto Marcus Burnett (Martin Lawrence) de deur tegen een brandpaal smijt.

De Porsche 911 in Bad Boys for Life staat op Carrera Exclusive Design-velgen in maatje 20-inch vóór en 21-inch áchter. De kleur is hoogstwaarschijnlijk Gentiaanblauw Metallic – of misschien Nachtblauw Metallic. Gezien de plaatsing van de achterste kentekenplaat, is de optie voor het SportDesign-pakket bij deze 911 niet aangevinkt.

De Porsche 911 in Bad Boys for Life is sneller dan de Turbo

Het vermogen van turbozescilinder in de nieuwe 911 Carrera 4S is 450 pk en 530 Nm. Het klokje op het dashboard verraadt dat het SportChrono-pakket aanwezig is, waarmee de 0-100-tijd slinkt naar 3,4 seconden. De topsnelheid is 306 km/u. Daarmee is de nieuwe Porsche ruim een halve seconde sneller naar de 100 km/u en aan z’n top zo’n 15 km/u sneller.

Omdat iemand als Mike Lowery geen karig uitgevoerd Elfje rijdt, vinken we voor de zekerheid ook nog even wat opties aan als Porsche Dynamic Chassis Control, achterasbesturing en een sportuitlaat. De totale prijs voor de Porsche 911 Carrera 4S in Nederland komt dan uit op zo’n 180.000 euro. Wil je een filmreplica rijden, kun je ‘m nu bestellen. Of zal Porsche binnenkort zelf met een speciale Bad Boys Edition komen?

De Porsche 911 in Bad Boys for Life

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)