De première van Back to the Future is alweer meer dan 30 jaar terug in de tijd. En zelfs nu is iedereen nog bekend met de film. Of beter gezegd: iedereen kent de DeLorean DMC-12 waarmee Marty McFly en Dr. Emmett L. Brown door de tijd heen reizen.

‘Wil je nou zeggen dat je een tijdmachine hebt gebouwd van een… DeLorean?’

Co-auteurs Bob Gale en Robert Zemeckis waren oorspronkelijk van plan om een koelkast als tijdmachine te gebruiken, maar ze bedachten dat jongere kijkers dat misschien wat al te letterlijk zouden nemen en in de koelkast zouden klimmen. Hadden de makers van Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull daar maar aan gedacht.

Vervolgens was het een apparaat dat achterin de pick-up van Emmett lag. Toen Gale inzag dat het iets mobiels moest zijn, waren het de vleugeldeuren en de stalen carrosserie van de DeLorean die de makers overtuigden. Ze verkozen hem boven de Mustang die Ford beschikbaar wilde stellen.

Kun je een Back to the Future voorstellen zonder DeLorean? Sterker nog: had je überhaupt de DeLorean voor de geest kunnen halen zonder BTTF? De twee lijken wel gemaakt voor elkaar.

Recentere DeLorean verschijning

Het kan trouwens zijn dat je de DeLorean recenter in de bios voorbij hebt zien komen. Op het scherm dan hè. Niemand minder dan Steven Spielberg koos er namelijk een uit als figurant voor zijn film Ready Player One, die dit jaar uitkwam.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie