Seat presenteert hun nieuwste model. De Arona is gebaseerd op de Ibiza en staat dan ook op hetzelfde platform. De Seat Arona is langer en hoger dan de Ibiza, waardoor hij ook anderhalve centimeter meer bodemspeling heeft. De overeenkomsten met de Seat Ateca zijn duidelijk zichtbaar bij deze compacte crossover.

Veel van de motoren die beschikbaar zijn, zagen we ook al bij de introductie van de nieuwe Volkswagen Polo. De benzinemotoren lopen in vermogen uiteen van een driecilinder met 95 pk tot een 1,5-liter viercilinder motor met 150 pk en cilinderuitschakeling. De 1.6 TDI-motoren hebben 95 pk en 115 pk. Seat is het eerste merk dat een dergelijke motor aanbiedt in dit segment. Al zal dat niet heel relevant voor de Nederlandse markt zijn. In het midden van 2018 komt er ook een 1.0 TGI die op aardgas rijdt en 95 pk produceert.

Seat is druk bezig met het introduceren van veel nieuwe modellen. Ze zijn ook bezig met het ontwikkelen van een grote SUV. ‘Op het moment dat onze grote SUV op de markt komt, heeft Seat over een periode van tweeënhalf jaar gemiddeld elke zes maanden een nieuw model voorgesteld. Er zitten in de toekomst zes nieuwe modellen aan te komen’, aldus de president van Seat. De populariteit van SUV’s is voorlopig nog niet aan het afnemen, dus de Spanjaarden zien hun kans nog schoon om hierin te investeren.

Wat krijg ik nog meer bij de Seat Arona?

Zoals het een hippe crossover betaamt, is zowel de buitenkant als de binnenkant erg kleurrijk. De kleurencombinaties zijn dan ook geheel zelf samen te stellen. Verder komt de Seat Arona met een breed scala aan connectiviteits- en veiligheidssystemen. In september van dit jaar is de publiekspremière van de Seat Arona. Over de prijzen is nog niks bekend, maar die zullen tegen die tijd bekend gemaakt worden. Wij kunnen voorlopig nog wel even wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear