Hoewel Nederland helemaal verzot is op kleine crossovers, blijft de Seat Ibiza de Seat Arona voor in de verkoopcijfers. Net iets meer dan 2.000 Arona’s kwamen er vorig jaar en dit jaar op kenteken, en bij de Ibiza is dat al meer dan 3.200 stuks. De meeste mensen kiezen overigens nog het liefst voor de technisch gelijke VW Polo; die ging meer dan 10.000 keer over de toonbank. Veel autoverkopers met een hernia, inderdaad. Hoe dan ook: het is tijd voor een facelift bij Seat.

Seat Ibiza facelift

De Seat Ibiza was al het knappere zusje van de Volkswagen Polo, mits je in ieder geval een leuke uitvoering koos. Aan het uiterlijk doet het merk gelukkig niet heel veel. Het logo achterop is nu handgeschreven en de koplampen zijn standaard de mooiere led-units. Verder voegt Seat nieuwe 17- en 18-inch velgen toe aan de optielijst.

Vooral het interieur neemt het Spaanse merk onder de loep. Het dashboard is nu van zacht materiaal en het stuur is nieuw. De ventilatieroosters geven nu naast lucht ook licht. De kleur van de verlichting in de roosters is wit of rood, afhankelijk van de gekozen uitvoering. Daarnaast is er een nieuw schermpje in de middenconsole van 8,25 inch of van 9,2 inch. De tellers zijn desgewenst ook helemaal digitaal.

Seat Arona facelift

De uiterlijke facelift van de Seat Arona is iets ingrijpender. De voorbumper is opnieuw getekend en achterop plaatst Seat een nieuwe spoiler en een diffuser. Ook hier monteert Seat standaard de led-koplampen. De geschreven modelnaam op de achterklep brengt de kleine crossover in lijn met de rest van het aanbod.

Het interieur krijgt dezelfde behandeling als in de Ibiza. Een zacht dashboard, grotere schermen voor de navigatie en lichtgevende luchtroostertjes.

Motoren Seat Ibiza en Arona

De Ibiza kun je kopen met een turboloze 1.0 met 80 pk. Daarnaast zijn er twee 1,0-liter turbomotoren met 95 pk of met 110 pk. De versie met 110 pk is met een automaat te krijgen. De Arona is alleen te krijgen met de turbomotoren met 95 of 110 pk. Bij de crossover is de automaat standaard bij de 110-pk versie. Aankomende zomer komen de vernieuwde Seat Arona en Seat Ibiza samen naar de showrooms. De prijzen volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)