Nog niet zo lang geleden kregen we een eerste beeld van de toekomst van Mazda. In een video kwam een futuristisch prototype voorbij dat ons deed denken aan de MX-5 Coupé en de RX-7. Nu komen Mazda-baas Yasuhiro Aoyama en Mazda-ontwerper Akira Tamatani met meer nieuws over de volgende MX-5. De aankomende vijfde generatie van de tweezitter krijgt in ieder geval ‘een soort van elektrificatie’, volgens Aoyama.

Dat vertelt hij aan het Australische Wheels. De Euro 7-norm die in 2025 ingaat, heeft de nodige gevolgen voor de MX-5. ‘We zijn nog steeds de informatie aan het onderzoeken, maar het gaat tegen die tijd een invloed hebben op de MX-5’, zegt Aoyama. De Mazda gaat daardoor een deels elektrische toekomst tegemoet.

De Mazda MX-5 gaat er anders uit zien

‘Het zal, tegen die tijd, een soort van elektrificatie worden. We moeten dus onderzoeken wat de beste strategie voor de toekomst van de MX-5 is zonder dat we voorbijgaan aan onze gepassioneerde fans’, vertelt Aoyama. Ontwerper Akira Tamatani beaamt dit: ‘Als dat [de elektrificatie van de MX-5] het geval is, dan moet het natuurlijk een lichtgewicht worden. Hoe kunnen we voldoen aan beide zaken [elektrificatie en lichtgewicht]? We moeten het echt goed onderzoeken, dus we hebben nu nog geen duidelijk antwoord.’

Het ontwerpidee waar we in het begin van dit artikel aan refereerden, is volgens de ontwerper net zomin een MX-5- als een RX-7-concept. ‘Alsjeblieft, zie het als een afbeelding, gewoon een afbeelding. Het is een signaal. We hebben de passie om dit type auto te bouwen, dat is het signaal dat we willen afgeven. Of we productieauto’s ervan gaan maken? Dat hebben we nog niet beslist’, zegt Tamatani. Het is in ieder geval geen nee… Een RX-7 met hybride wankelmotor, dat zou wat zijn, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)