Je kunt beter samen dan tegen elkaar werken. Dat vonden tuners Genius Minds of Kyza, Live to Offend en Gooichi Motos ook. Zij kwamen samen tot deze creatie: een Mazda RX-7 met een Mercedes V12-motor. Inderdaad, dezelfde M120-motor die ook in de Pagani Zonda ligt. En we weten allemaal hoe die geweldige twaalfcilinder kan klinken.

Dit project begint bij een andere auto, vreemd genoeg. Een klant met een Mercedes V12 wil zijn motor laten klinken als een F1-auto. Daarvoor gingen de tuners aan de slag met het uitlaatspruitstuk; door elke buis van het uitlaatspruitstuk dezelfde lengte te maken, kun je de V12 het unieke geluid geven. Dit kun je bijvoorbeeld doen met oude S-klassen met dezelfde motor.

De tuners kopen voor dit project een extra motor om buiten de auto het uitlaatspruitstuk te fabriceren. Dit scheelt weer een V12 uit een auto tillen. Maar wat doe je dan met de overgebleven V12 als het werk klaar is? Juist, die leg je in een Mazda RX-7. Hoewel de originele wankelmotor klein van stuk is, is er in de motorruimte genoeg plek om de twaalfcilinder kwijt te kunnen.

Waarom de RX-7?

Normaliter worden een hoop mensen boos als je de wankelmotor uit een RX-7 plukt, maar in dit geval denken we dat zelfs de grootste puristen dit project wel kunnen waarderen. De tuners weten niet precies hoeveel vermogen hun nagebouwde Zonda-motor produceert, maar ze schatten het in op zo’n 850 tot 1.000 pk.

Wat ze wel weten, is dat de V12 meer toeren draait dan die in de Zonda. De Pagani draaide 8.500 tpm maximaal, deze creatie haalt de 9.000 tpm. De tuners hebben ook nog op de planning om de V12 in een BMW Z4 te leggen. Daar kijken we reikhalzend naar uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)