Eens in de zoveel tijd houdt Defensie een grote schoonmaak. Dit is weer zo’n moment. Via Domeinen zet Defensie weer een hele lading oude G-klasses en DAF’s te koop. Deze voertuigen komen uit de jaren ’90 en verkeren in allerlei staten. Waar sommige G-klasses bijna uit elkaar vallen en allerlei onderdelen missen, zijn andere nog in relatief goede staat.

Op de website van Domeinen tellen we 33 G-klasses en 43 DAF’s. Van die eerste zijn er ook drie ambulancevarianten voor de liefhebber. Die zijn bijvoorbeeld perfect geschikt om om te bouwen tot compacte camper. Al lenen de vrachtwagens zich hier uiteraard ook uitstekend voor.

Op 19 juli is er een kijkdag, waar je zelf kunt zien of er een exemplaar naar jouw wens bij zit. Als dat zo is en je weet er eentje te bemachtigen, moet je deze op 1 of 2 augustus ophalen. Reken er niet op dat je er deze zomer dan nog mee op vakantie kunt, want alle exemplaren hebben nog geen kenteken.

Er staan op dit moment nog geen prijzen of biedingen bij de kavels. Maar de vorige keer dat Defensie G-klasses in de verkoop deed, gingen deze voor 1.000 tot 3.000 euro van de hand. Dus de kans is groot dat je ook deze auto’s voor een prikkie op kunt halen. Sla je slag en bekijk het aanbod hier.

Reacties

 • Michael heeft op 17 juli 2022 geschreven:

  Waar en hoe laat zijn de auto’s te bezichtigen?
  Bedankt voor je reactie.

  Reageer
 • Annie heeft op 16 juli 2022 geschreven:

  Waar is de kijkdag?

  Reageer
 • Chris heeft op 15 juli 2022 geschreven:

  (Gedeeltelijk) gedemonteerd zijn de meeste of met flinke schade en zonder sleutel, dus wat je ermee? Alleen waarde als schroot, want veel anders kun je er niet meedoen.

  Reageer
 • Mixhiel heeft op 14 juli 2022 geschreven:

  Goede tip als je er snel tussenuit wil: Chroom 6 zit erin !!!!

  Dit voertuig bevat mogelijk bestanddelen met Chroom-6. Bij het verwerken
  of verwijderen van de verf kan deze stof mogelijk vrijkomen. Meer
  informatie leest u in de begrippenlijst op deze website.

  Reageer
 • RJM heeft op 14 juli 2022 geschreven:

  Begin augustus ophalen. Hoe dan, ze hebben geen van allen een sleutel. Geeft een beetje aan wat een chaos het is bij de landmacht.

  Reageer
 • Pascal heeft op 13 juli 2022 geschreven:

  Let vooral op speling in het stuur, speling in de versnellingsbak, piepende ventilatoren, slecht werkende tellers en schimmel(heb een MB in dienst gezien waar een hele paddestoel achterin groeide). De 4-tonners zijn oer degelijk en te fixen op de manier zoals Clarkson het zou doen, met een hamer

  Reageer
 • @peter heeft op 13 juli 2022 geschreven:

  Ja joh schandalig dat die dingen na 30 jaar afgeschreven zijn. Ga lekker ergens anders lopen janken.

  Reageer
 • Peter heeft op 13 juli 2022 geschreven:

  ramp om te zien hoe defensie met ons belastinggeld omgaat!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)