Meer is altijd beter. Bewijs: vierwielaandrijving is sneller dan tweewielaandrijving. En met die logica: zeswielaandrijving is sneller dan vierwielaandrijving. Als we de onderstaande video mogen geloven, tenminste.

Aanschouw de bizarste creatie die je vandaag gaat zien: de Devel Sixty. De tank scoort een negen op de schaal van Devel. Ja: het automerk is zo dwaas dat we er een maatstaf voor hebben ingericht. De tank komt uit dezelfde hersenpan als de net zo dwaze Devel Sixteen met 5.007 pk. Uiteraard uit de opulente zandbak die we Dubai noemen.

De zes wielen van de Devel Sixty krijgen 700 pk te verteren van een 6,7-liter V8-diesel. Volgens de site van Devel schiet de tank in net iets minder dan zes seconden naar de 100 km/u. Maar aangezien het gigantische ding een Mercedes-AMG GT S inmaakt (3,8 s), is er meer aan de hand.

Of de Devel Sixty is een heel stuk sneller dan de bouwer aangeeft. Óf we hebben een kunstig gefabriceerde wedstrijd te pakken. Maar wacht: een vlogger die valse feiten verkondigt voor meer views, dat zouden ze toch nooit doen? Linksom of rechtsom, de Devel Sixty is groot, dwaas en snel. Oordeel zelf hieronder.

Devel Sixty op de dragstrip

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)