Niemand bouwt langer auto’s dan Mercedes en zelfs zij vinden het een enorme opgave om een hypercar productieklaar te maken. Daarom is het niet heel gek dat de Devel Sixteen niet helemaal van de grond lijkt te komen. Al sinds 2013 wil de autobouwer uit Dubai een hypercar produceren met een V16-motor en vier turbo’s. Het becijferde vermogen moet boven de 5.000 pk liggen. De circuitversie van de Sixteen moet zelfs sneller dan 500 km/u kunnen rijden.

Na enige tijd verschenen er al beelden van een bewegende Devel Sixteen, maar we zagen ‘m nooit even écht goed gas geven. En toen werd het een hele tijd stil, tot het begin van dit jaar. Ineens gaf Devel weer beelden vrij van een prototype. Het chassis en de carrosserie zijn nu zo ver in de ontwikkeling, dat het autobedrijf de Sixteen daadwerkelijk gaat laten rijden. Ze plaatsten vorige week een video op YouTube van de eerste test van de Sixteen.

De professionaliteit straalt er niet van af

De video is opgenomen op een vliegveldje in de buurt van Turijn, waar nauwelijks de ruimte lijkt te zijn om echt snelheid te maken. Bovendien is het asfalt niet van al te beste kwaliteit. De V16 (die bestaat uit twee Chevrolet LS V8-motoren) ligt al in de auto, maar de turbo’s ontbreken nog. Bovendien is de film- en montagekwaliteit van de video niet veel beter dan bij de vakantievideo van je oom en tante. Natuurlijk: je moet ergens beginnen.

Gaat de Devel Sixteen ooit komen?

Dat is natuurlijk de vraag. Volgens de video is er een levertijd van acht maanden en je kunt de auto vanaf nu bestellen. Ze mogen wel opschieten. Het zou wel extreem cool zijn als deze auto alle sceptici (waaronder wij) het zwijgen op kan leggen. Wie wil er nou geen auto met 5.007 pk op de weg zien? We zullen het nauwlettend in de gaten houden.

De Devel Sixteen laat tekenen van leven zien

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie