Misschien ligt het aan het onmogelijk ogende uiterlijk en de nog onmogelijker ogende uitlaten, maar ons (en met ons nog een hoop mensen) mocht je gerust sceptisch noemen. De Devel Sixteen leek de zoveelste aspirant-hypercar die na een hoop beloftes stilletjes weer van het toneel zou verdwijnen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Vorig jaar gaf de auto uit Dubai ineens een teken van leven en nu is hier zowaar de eerste Devel Sixteen, klaar voor aflevering bij de klant.

Vooruit, een beetje scepsis mag je vasthouden. Dit is niet de Devel Sixteen met een V16-motor en 5.007 pk. Dit is de versie met een biturbo V8 en 2.000 pk. Alsnog niet heel kinderachtig, maar nog altijd minder dan de helft van wat ooit beloofd werd. De overige specificaties, zoals een topsnelheid, zijn nog niet bekend. Ook zijn er geen duidelijke foto’s van het interieur, waar we ook razend benieuwd naar zijn.

De Devel Sixteen met V16 en 5.007 pk komt dit jaar nog

Het andere grote nieuws is dat Devel aan TopGear Nederland meldt dat de V16-versie dit jaar nog verwacht wordt. De zestiencilinder bestaat uit twee aan elkaar geklonken V8-motoren van Chevrolet. Met vier turbo’s moet het vermogen uiteindelijk op 5.007 pk uitkomen. Nu twijfelen we er niet aan dat dat vermogen haalbaar is, maar de vraag is of het betrouwbaar is. En of de motor onder de zon van Dubai veilig stationair kan lopen zonder over te koken.

De prijs van de Devel Sixteen

Het merk uit Dubai geeft aan TopGear te kennen dat de Devel Sixteen met de V8-motor te koop is voor een minimale prijs van 1,6 miljoen dollar. Dat komt momenteel neer op ongeveer 1,45 miljoen euro. Wil je een V16-versie met vier turbo’s? Dan moet je rekenen op 181.000 euro extra. Een nog exclusieve raceversie, die meer dan 500 km/u zou halen, moet tegen de 1,8 miljoen euro gaan kosten.

Reacties

  • Mvdb heeft op 11 maart 2022 geschreven:

    Te gek om los te lopen. . Je mag 50 70 90 100 en 120 per uur in België . Lol

    Reageer
  • Leen heeft op 11 maart 2022 geschreven:

    Het zijn geen twee aan elkaar geklonken chevy v8 blokken. Is helemaal nieuw ontwikkeld. Kijk maar op youtube bij Steve morris engines die het blok gemaakt heeft. Het is uit 1 stuk gefreesd

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)