Vier jaar na zijn vroegtijdige dood leeft de Audi RS 6 DTM van Jon Olsson voort in diverse afgeleide creaties. In Zuid-Afrika rijdt een Nardo-grijs exemplaar en je kunt zelf een bodykit bestellen uit Japan. Of je belt in je beste Duits naar Triebwerk en haalt daar een Audi RS 6 DTM, die overigens volledig TÜV-gekeurd is.

Triebwerk liet zich overduidelijk inspireren door het boetseerwerk van meneer Olsson, maar gaf er een eigen twist aan. De canards op de voorbumper ontbreken bijvoorbeeld en op de achterste flanken zijn de aerodynamische toevoegingen duidelijk anders. Het Duitse bedrijf bouwt naast deze blauwe nog tien exemplaren van de auto. De kit bestaat uit 83 delen.

Elk exemplaar is uniek en wordt aangepast naar de wensen van de koper. Klanten mogen kiezen wat Triebwerk met de 4,0-liter V8 doet. Als je graag TÜV houdt, kun je voor 720 pk gaan. Heb je maling aan de dienders, dan ga je voor de upgrade met 1.080 pk. De prijs is op aanvraag. Triebwerk verklapt alvast dat het gaat om een getal met zes cijfers.

Zondag komt deze Duitse Audi RS 6 DTM helaas niet naar Super Car Sunday, maar naar Dropped at the Border in Maaseik, België. Mocht je dus liever afzakken naar het zuiden, dan kun je ‘m daar spotten.

Foto’s: Triebwerk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)