De (tot voor kort) unieke Audi RS 6 DTM van Jon Olsson stierf een vurige dood in Nederland. Het land van de sterk afnemende kopieerdrift doet nog een keer waar het vroeger bekend om stond: het kopiëren en eigen maken van een goed idee. Kijk maar naar de eerste generaties Mazda RX-7.

Het Japanse bedrijf DarwinPro biedt nu een volledig koolstofvezel DTM-bodykit aan voor jouw RS 6. De prijs? Omgerekend zo’n 22.000 euro. De kit bestaat onder meer uit een motorkap met een glazen kijkluikje (de eigen draai, weet je nog?), de enorme splitter, de bekende canards, de wielkasten waar je onder kunt schuilen bij regen, een enorme diffuser en nog een zwikje spoilers. De skikoffer zit er zo te zien niet bij, maar die kun je bij 56 Nord kopen.

Is de Audi RS 6 DTM ook sneller?

Een motorupgrade met gouden turbo’s zit er niet bij, maar die kun je ongetwijfeld ergens anders regelen. De kit koop je gewoon op eBay. Haal er wel even wat dikkere wielen bij, want deze vullen de kasten nét niet lekker. En kom ‘m even showen op TopGear HQ. En laat niet je sleutels in de auto zitten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)