De auto-industrie kent innovatie op innovatie. Ben je net gewend aan het idee van elektriciteit, komt waterstof om de hoek kijken. En zo zijn er nog meer andere brandstoffen die staan te popelen om door te breken. Koetsbouwer Bertone (dat op de fles ging, maar nu terug is) grijpt een van die technieken en bouwt er een prachtauto omheen. Maak kennis met de Bertone GB110.

Het is het eerste project van de nieuwe eigenaren, Mauro en Jean-Franck Ricci. Volgens Bertone is de GB110 een ‘hommage aan de Bertone designs uit de jaren zestig en zeventig’. Hij is de eerste in een serie van sportauto’s van de bovenste plank. We mogen dus meer gaan verwachten van het ontwerphuis achter de originele Lamborghini Countach en de Miura.

Specificaties van de Bertone GB110

Bertone wil nog niet vertellen wat voor motor er in de GB110 komt te liggen. Wel weten we dat het een verbrandingsmotor is die 1.100 pk en evenveel Nm koppel produceren. Het vermogen gaat naar alle vier de wielen. De sprintjes vanuit stilstand klinken geweldig: 0-100 in 2,79 seconden, naar 200 km/u duurt 6,79 seconden en naar 300 km/u is in 14 seconden gedaan. Hierna gaat hij door tot 380 km/u.

Dat alles doet hij dus op een bijzonder brandstof. ‘We geloven dat klimaatneutraliteit andere oplossingen nodig heeft met combinaties van technologieën. Plastic afval moet gezien worden als een waardevolle bron’, zegt Jean-Franck Ricci. Dit ding moet dus rijden op brandstof dat (deels) bestaat uit plastic afval. Een goed idee, want van oud plastic hebben we meer dan genoeg.

Er komen voorlopig 33 exemplaren van de Bertone GB110. Helaas weten we de prijs nog niet, maar die zal naar welke standaard dan ook behoorlijk zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear