Die ene slingerweg nét buiten de stadsgrenzen. Het afgelegen industrieterrein tien minuten verderop. Dat dijkweggetje van het dorp hiernaast. Of toch het uitdagende weggetje met die chicanes (die de gemeente plaatse om de snelheid eruit te halen). Je kent ongetwijfeld een plak asfalt bij jou in de buurt waar je, als je legaal de kans zou krijgen, urenlang loeihard of met een gigantische zijwaartse hoek overheen zou boenderen. De glorieuze verzameling bochten is nu helaas verzadigd met andere weggebruikers, flitspalen, omwonenden of politie.

Oké, je hebt vast ooit stiekem eens het rechter pedaal iets te ver naar beneden gedrukt toen niemand keek. Misschien zelfs een paar racelijnen geoefend. Maar wat nou als de politie het voor je af zou zetten. En wij je een sleutel toewerpen van een Alfa Romeo Giula Quadrifoglio, een Ford Mustang GT of een Porsche 911 GT3. Je eigen straatcircuit, je eigen hillclimb of je eigen driftcircuit die jij als enige op je duimpje kent. Het kan niet anders dan dat jij hier – als autoliefhebber – over gefantaseerd hebt.

Professioneel bandenverkwister Matt Field doet precies dat. In zijn Nissan Silvia S14 met supercharged-V8 (LS, omdat Amerika) drift hij een weg op niet ver van waar hij opgroeide. En ja: zijn naam is niet Matthijs Veld en dit is inderdaad in Amerika. De kans dat je dit in Nederland mag doen, is een stuk kleiner. Helaas: want we kunnen zo uit ons blote knar wel twintig wegen opnoemen die we als ons persoonlijke speelterrein willen benutten.

Deze coureur doet waar jij al je hele leven van droomt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear