We hebben al heel wat speciale autoverhalen voorbij horen komen, maar deze kan zo verfilmd worden. De Dodge Hemi Challenger R/T SE die je op de afbeeldingen ziet, komt uit 1970 en gaat in mei van dit jaar bij Mecum Auctions onder de hamer. Het verhaal dat deze Dodge Challenger met zich meedraagt, zal hoe dan ook helpen bij het opkrikken van het hoogste bod.

De Dodge Challenger heeft de bijnaam ‘Black Ghost’. De auto stond in de garage bij een man genaamd Godfrey Qualls. Hij vocht in de 82ste divisie van de Amerikaanse luchtmacht in de jaren zestig. Voor zijn verdiensten werd hij gespeld met een Purple Heart, een lintje voor mensen die gewond raakten of overleden zijn in het Amerikaanse leger.

Qualls werd agent, maar alleen overdag

Qualls ging na zijn tijd bij het leger aan de slag bij de politie in Detroit, maar hij was niet van plan om helemaal volgens de wet te leven. In de nacht nam de agent (in het geheim, uiteraard) zijn Dodge Challenger mee naar straatraces door heel de stad. En hij had nog succes ook.

Na een race verdween Qualls blijkbaar altijd snel weer het donker in – en zo werd de bijnaam geboren. Je snapt dat je als agent niet te lang moet blijven napraten. Straks word je herkent door een collega. Qualls vertelde blijkbaar niemand over zijn nachtelijke avonturen, zelfs zijn zoontje niet.

De agent deed bijvoorbeeld mee aan racen op de Woodward Avenue, de hoofdweg van Detroit. En op de Telegraph Road waar de Dire Straits een nummer van 14 minuten over zouden maken. De Black Ghost verscheen geregeld aan de start tot 1975 totdat hij hij simpelweg niet meer kwam opdagen. Blijkbaar vond Qualls het wel mooi geweest.

Zijn zoon hoorde uiteindelijk via anderen dat zijn vader een straatracer was. Pas in 2014 liet Godfrey zijn Challenger laat zien aan zoon Gregory en een jaar daarna geeft hij de auto uiteindelijk ook aan zijn zoon. Een paar dagen later zou Godfrey overlijden. Aan alle kanten een bijzonder verhaal, dus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)