Na een vluchtig TopGear-onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de politie snellere auto’s nodig heeft. Zelfs een Chevrolet Corvette C7 mag niet zomaar verdwijnen. De Texaanse politie is het duidelijk met ons onderzoek eens en zet zwaar geschut in. Deze Dodge Challenger Hellcat Redeye is tegenwoordig een politieauto en heeft volgens de agenten 1.095 pk.

Het Texas Department of Public Safety laat trots de nieuwste aanwinst zien. De auto werd in beslag genomen nadat de politieafdeling een onderzoek was gestart naar de oude eigenaar van de Challenger. Hij zou deel hebben genomen aan straatraces waarbij hij snelheden van ruim 250 km/u aantikte. Daarnaast vertoonde hij roekeloos rijgedrag in de straten van Houston.

Het verhaal achter de in beslag genomen Challenger

De straatracer werd door een politiehelikopter betrapt tijdens een straatrace. Het patrouilleteam werd ingezet om de man staande te houden, maar de Dodge-rijder zette vervolgens een vluchtpoging in. De politieauto’s wist de bestuurder nog af te schudden, maar hij was alsnog geen partij voor een helikopter. Al hebben we ook weleens gezien dat helikopters een Hellcat maar lastig konden bijhouden.

Dodge Challenger Hellcat Redeye politieauto in Texas op een weg

Na een lange achtervolging raakte de brandstof van de Challenger op en zette de bestuurder zijn vlucht te voet voort. Helaas kwam hij zonder V8 niet zo heel ver en hij mocht mee naar het bureau. Ondertussen werd er in de Dodge Challenger Hellcat Redeye nog een geladen pistool gevonden waarvoor de man geen vergunning had.

De Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye is nu een politieauto

De Dodge werd in beslag genomen en later ter beschikking gesteld aan de staat. Vervolgens werd de auto omgebouwd naar deze politieuitvoering. Hij kreeg een zwart-witte kleurstelling, zwaailichten en een politieradio. Ondanks dat hij nog niet helemaal compleet is, wordt hij wel al gebruikt voor handhaving en publieke evenementen.

In Nederland zou dit overigens niet voor kunnen komen. De staat mag hier in beslag genomen auto’s alleen bewaren, vernietigen of verkopen. Ergens best jammer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)