Zomaar een oude Merc, dacht je? Vanbuiten heb je gelijk, maar toch is het een Amerikaan in hart en nieren. Niet door de plaats waar deze foto’s zijn genomen of de nationaliteit van tuner Icon. De vermoeide achtcilinder van deze 300 SEL is vervangen door een nieuwe Amerikaanse V8 met een supercharger. Een LS9, voor de liefhebbers.

En daar houdt de amerikanisering niet op. Zo kreeg de Mercedes 300 SEL een schroefset van het merk Strange en het bedrijfje Art Morrison monteerde een gloednieuw chassis onder de koets van de 300 SEL. Vanonder is het ding dus gewoon nieuw. Om er zeker van te zijn dat de buitenwereld meekrijgt dat je een Amerikaanse V8 rijdt, krijgt hij LS9 Supercharged-badges op de motorkap.

Specificaties van de Mercedes 300 SEL met Amerikaanse V8

De LS9 met supercharger produceert 648 pk. Mercedes-fantasten zullen de rillingen over hun rug krijgen door al deze aanpassingen aan hun stijlicoon. Waar puristen dan weer een stuk gelukkiger van worden, is de originele lak op deze Merc. Sinds de auto in 1971 uit de fabriek kwam rollen, is er niets meer aan spuitwerk gedaan. Wat je hier ziet, is échte patina.

De originele lak helpt bij de uitstraling. Hij is nog steeds de rustige, luxe limousine die zijn de tijdsgeest van toen representeert. De harttransplantatie zorgt ervoor dat de limo weer rijdt naar de moderne maatstaven. Om de Amerikaanse kers op de taart te zetten, maakt de Mercedes 300 SEL met LS9-motor zijn debuut op de beursvloer van SEMA in Las Vegas.

Advertentie

Reacties

  • OSP heeft op 5 november 2022 geschreven:

    Fantasten??

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie