Het idee is dwaas genoeg voor een kikker in de bips, maar we vermoeden dat deze Nissan Patrol Nismo geen lolletje is. Gisteren maakte Nissan bekend dat ze de vernieuwde Patrol naar hun performance-afdeling hebben gestuurd voor een volledige make-over, speciaal voor het Midden-Oosten. Nissan voert de Patrol al jaren niet meer in Nederland, dus je hoeft ‘m hier sowieso niet te verwachten.

Het uiterlijk van de Nissan Patrol Nismo

‘De race-geïnspireerde versie van de legendarische Patrol combineert een opvallend exterieur met de verfijning van een luxe-auto en de opzwepende performance van een sportauto’, vertelt Nissan. Waardoor we toch bijna weer gaan geloven dat het wel een grapje is.

‘De F1-auto van Nissan’

Nismo monteert sportieve bumpers met rode accenten rondom. De achterbumper toont een flinke overbeet met in de diffuser een F1-achtig lampje als mistachterlicht. Deze zou geïnspireerd zijn op ‘de F1-auto van Nissan’. Op welke F1-auto ze doelen, is onduidelijk – misschien die waar ooit ‘Infiniti’ op stond?

Het interieur is sportief aangekleed met rode stoelen, ruitjes in de bekleding en rode stiksels. De V8-motor is iets opgepept en produceert nu 428 pk en 560 Nm. De wielen zijn maatje 22 inch en wegen 4,5 kilo minder – een druppel op een gloeiende plaat, want de gehele auto weegt haast 2.700 kilo.

De prijs van de Nissan Patrol Nismo

De sportieve SUV moet omgerekend net geen 90.000 euro gaan kosten in de Verenigde Arabische Emiraten. De auto werd trouwens onthuld tijdens de Expo 2020 in Dubai. Die beurs werd vorig jaar uitgesteld en heet daarom dit jaar nog altijd ‘2020’. Je zag voor deze beurs ook reclameborden hangen tijdens de GP van Bahrein.

Advertentie

Reacties

 • Vanilla Ice heeft op 2 april 2021 geschreven:

  Specs. Bij zoiets denk je al gauw aan 800+ pk en 1000+ nm. Nu vind ik het doodzonde om zo´n fabrieks Nismo aan te pakken met allerlei aftermarket tuning. Want zeg eerlijk; een Nismo 4×4 brengen ze niet 4x uit. Wat ik hiermee wil zeggen is: doe iets goed of doe het niet. Je brengt iets speciaal naar de M-O waar de bugatti´s en ferrari´s je om de oren vliegen. Ze dan een prijskaartje met 4 nullen EN smeuige specs waar wij zogezegde europeanen ook smeuig van worden. Hier hebben we niks aan. Klaar. Goh…

  • Maestro mo heeft op 2 april 2021 geschreven:

   Vergis je niet Nissan heeft al eerder bewezen dat ze apparaten neer kunnen zetten die de Ferrari’s en bugattis aardig bij kunnen benen zonder de 4 extra nullen, bv een gtr

   • Ruud heeft op 5 april 2021 geschreven:

    Dat ben ik helemaal met je eens de gtr is een beest

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie