Nee, we gaan geen flauwe grappen maken over dat het een ‘snelle’ auto is. Of dat deze auto rapper is dan zijn vorige. Dit is gewoon de nieuwe auto van Snelle, de artiest die je misschien kent van de nummers Smoorverliefd en 17 miljoen mensen. Hij rijdt nu een Audi SQ7 van voor de facelift. De zanger en rapper (die voor zijn vrienden en familie gewoon Lars Bos heet) haalde onder meer platina met zijn nummer Plankgas. En dat succes moet gevierd worden.

‘Ongeveer een jaar geleden kwam ik via Je Broer [dat is dus een andere muzikant, red.] bij Oscar Gräper aan omdat ik een auto nodig had voor de tour die eraan kwam. Ik had nog geen stuiver verdiend, kon geen jaarcijfers laten zien, maar toch kreeg ik bij Gräper Automotive de Q3 mee op goed vertrouwen. Nu rond de 60.000 kilometer verder binnen een jaar ruil ik ‘m in voor z’n grote broer. Ik ben vanaf vandaag de trotse eigenaar van deze Audi SQ7. Os, bedankt voor het vertrouwen destijds en de service rondom deze. Toch een jongensdroom, zo’n foute bak. Vrooooom!’, zegt Snelle op Instagram.

De power komt van een 4,0-liter diesel-V8 met twee turbo’s én – om er toch nog een licht eco-gehalte aan te geven – een elektrische compressor. Deze staat de turbo’s bij wanneer ze nog niet helemaal op stoom zijn (en heeft daar slechts 250 milliseconden voor nodig), zodat de SQ7 meteen vlot van z’n plek komt en daarbij inderdaad efficiënter is. De 4.0 TDI is daarnaast de eerste Audi-diesel met variabele kleplichthoogte. Het resultaat van al dit moois: 435 pk, maar liefst 900 Nm en een 0-naar-100-sprint van 4,8 seconden. En voor de groengemutsten onder jullie: 7,4 l/100 km en 194 g/km CO2.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)