Als je niet net ontwaakt uit een coma omdat je een Fiat Multipla te lang aankeek, dan ken je Singer ongetwijfeld. De obsessieve autohersteller vernieuwt oude Porsches 911 tot beter dan nieuw. Dat kost je ongeveer een half miljoen euro. Is je budget kleiner of ben je getrouwd en wil je geen echtscheiding riskeren? Dan biedt The FJ Company uitkomst.

The FJ Company herstelt oude Toyota’s Land Cruiser uit 1980 met dezelfde precisie. Het resultaat is beter dan nieuw. Het bedrijf plukt elk onderdeeltje van het chassis en herstelt het of vervangt het door iets beters. Op de stoelen na, die zijn bijzonder lelijk en staan beter in een auto die elke week op het parkeerterrein van de lokale McDonald’s staat.

De motor is een compleet gereviseerde Toyota 4,5-liter zescilinder met iets meer dan 200 pk. Een nieuwe ECU en injectie geven de 1FZ-motor moderne souplesse. Schakelen doe je zelf en met de tweede pook bedien je de lage gearing. De remmen zijn beter en de airconditioning is, eh, aanwezig. Het instrumentarium is deels digitaal en het interieur is nu verlicht met leds. Verder kun je je nieuwe Land Cruiser aankleden met leuke opties als mistlichten, een offroad-krik, een lier, offroad-dempers of een trekhaak.

Wat kost de creatie van The FJ Company?

Het instapmodel doetongeveer 50.000 euro, en dat is ruim tien keer goedkoper dan een Singer 911. Als je de duurste Sport-uitvoering kiest en nog een zooitje aan opties aanvinkt, gaat de prijs naar de 80.000 euro. Voor een gloednieuwe klassieker nog steeds een aangenaam bedrag.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)