De McLaren 720S is een heel snelle, heel krachtige auto. Het is een 720 pk sterke koolstofvezel supercar met een twin-turbo V8 en een berg aan technologische vooruitgang.

Wat het echter niet is, is een heel snelle, heel krachtige Shooting Brake. Dit is meer een gevalletje ‘wat als’. Wat als McLaren besloot om een beetje gek te gaan doen? Wat als McLaren echt een supercar Shooting Brake-dinges maakte?

Ze gaan de McLaren 720S Shooting Brake toch niet maken?

Ze zouden in ieder geval niet de eerste zijn. Ferrari heeft namelijk al de GTC4Lusso, een supercar met vier zitplaatsen en genoeg ruimte achterin voor een zojuist geschoten edelhert. Daarvoor was er al de fraaie Aston Martin Virage Shooting Brake, de Mercedes-AMG CLS 63 SB en natuurlijk de kleine BMW Z3 Coupé. En talloze andere, veel exclusievere ontwerpen.

Deze rendering volgt dan ook een goede traditie. Hij is ontworpen – volledig onofficieel – door iemand die Javier Oquendo heet. Wij spraken met hem en hij zei: ‘Ik heb altijd al een zwak gehad voor het design van een Shooting Brake. Ik vind dat het een auto elegant maakt en het leek mij een goed idee om dit te mixen met een supercar als de McLaren 720S.’ Hij voegde eraan toe dat hij het bijzonder vindt dat twee verschillende ideeën zo goed samen kunnen komen.

Dus is deze 720 pk sterke Shooting Brake een goed idee? Laat ons weten of McLaren deze auto in productie moet nemen of dat we dit concept beter snel kunnen vergeten.

Afbeelding: Javier Oquendo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear