McLaren-fans met GT3-raceambities wrijven vandaag in hun handjes. Het merk onthult de McLaren 720S GT3 Evo, een voortborduursel op de vorige 720S GT3-racer. Had je die laatste al ergens in een loods staan? Dan kan McLaren je auto voor je upgraden naar het Evo-niveau. De racer mag uiteraard niet op de openbare weg komen.

McLaren voert een heleboel veranderingen door, maar niet aan de motor. Dat blijft dezelfde 4,0-liter V8 met twee turbo’s als in de 720S GT3. Wat het vermogen van de achtcilinder precies is, zegt McLaren niet. Het zal in ieder geval minder zijn dan de 720S voor de straat heeft. Die heeft 720 pk en 770 Nm.

Waarom heeft de raceauto minder vermogen dan de straatauto?

Simpel: vanwege de regels. In GT3-kampioenschappen geldt een maximum aantal pk’s waarmee je mag rijden. De regels zijn per kampioenschap anders, maar meestal zit de grens tussen de 500 en 600 pk. Zonde, maar de teams zijn niet anders gewend.

Aanpassingen aan de McLaren 720S GT3-racer

Wat verandert er dan wel aan de GT3? Onder meer de voorbumper en splitter. De bumper is nu zo gemaakt dat ie er gemakkelijker op en af kan worden geschroefd. Ook de motorkap is veranderd voor betere koeling en de lampen zijn anders voor beter zicht in het donker. De achtervleugel kun je makkelijker afstellen en moet van zichzelf al meer neerwaartse druk produceren.

Ook aan de ophanging heeft McLaren flink gesleuteld. De 720S GT3 Evo heeft nieuwe instelbare dempers van Öhlins en nieuwe wishbone-draagarmen die de bandenslijtage zouden moeten verminderen ten opzichte van de vorige 720S GT3. Wat je betaalt voor de upgrade, of voor een hele McLaren 720S GT3 Evo, is niet bekend. De vorige GT3 ging voor 440.000 pond, wat bijna 500.000 euro is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)