Satan zelf smeedde de Dodge Challenger SRT Demon in in het vagevuur. Het duivelsgebroed ontsnapte uit de krochten van de hel om ons te kwellen met rekeningen voor nieuwe banden en dure boetes. Met 840 pk en 1.040 Nm koppel kan dit niets anders zijn dan een werktuig van de duivel. Er zijn maar weinig auto’s die de Demon überhaupt durven te trotseren. Slechts Icarus, maar die is zijn vleugels kwijt.

Een dikke 10 jaar geleden had Dodge echter andere plannen met de Demon. Toen boezemde de naam geen angst in bij Lamborghini of Porsche, maar bij mensen die hun haar netjes in model hadden zitten. De Dodge Demon was een concept voor een kleine cabriolet. Een eventueel productiemodel zou best toen wel eens het langverwachte Amerikaanse antwoord kunnen zijn op bijvoorbeeld de Mazda MX-5.

Een kleine cabrio met 851 pk?

Niet bepaald. Een 2,3-liter viercilinder moest voor ongeveer 174 pk gaan zorgen. Een klein verschilletje, dus. Misschien had Lucifer een duivels plan om mensen zich dood te laten vervelen. Natuurlijk, smaken verschillen en écht pijn aan de netvliezen doet deze Dodge Demon niet. Maar, als je (nu) weet welke potentie in de naam schuilt, stelt het tweezittertje niets voor. De Amerikaanse MX-5 kwam er gelukkig niet en tien jaar later wél de Challenger Demon. Thanks, Dodge!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie