Dit zijn de auto's van de Ajax-spelers

Met Mercedes als sponsor zal je niet snel een Bentley tegen komen binnen het wagenpark van de Ajax-selectie. Of toch wel?

Auto's van de Ajax-spelers
Auto's van de Ajax-spelers

Verwacht geen Bentley met een camouflage wrap of een Ferrari die je geen Ferrari meer kunt noemen. Nee, met een selectie waarbij de gemiddelde leeftijd 21 is en hooguit de helft zich scheert, zul je niet heel veel spannends zien. Het partnership met Mercedes helpt ook niet echt als het gaat om exclusiviteit in het wagenpark.

In het kader van de Europa League-finale hebben wij toch even de opvallendste op een rijtje gezet; tussen al het gesponsorde hatchback-geweld zijn er namelijk toch nog wat leuke auto’s te vinden.

Auto's van de Ajax-spelers

Kenny Tete – Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Waar de meesten het moeten doen met een gesponsorde CLA 220, zoals Abdelhak Nouri en Daley Sinkgraven (hè, vervelend), heeft de heer Tete het prima voor elkaar met deze AMG-uitvoering. Hij wilde eigenlijk een C 63, maar dat vond hij nog even iets te heftig. Vervolgens besloot hij zijn CLA 45 nog wel even te laten chippen tot een vermogen van 402 pk, waardoor hij nu in 3,6 seconden naar de honderd knalt. Jongeren…

Auto's van de Ajax-spelers

Davy Klaassen – Mercedes-Benz GLE 450 4Matic

Als captain moet je natuurlijk wel een beetje de boventoon voeren binnen het team. Daar past deze Mercedes van formaat natuurlijk goed bij. En dus is het ook niet gek dat Peter Bosz (de trainer) in een GLE 350d 4matic rijdt.

Auto's van de Ajax-spelers

Lasse Schöne – Mercedes-Benz CLS 63 AMG S Shooting Brake

Of dit vandaag de dag nog steeds zijn auto is, is even de vraag vanwege het feit dat dit model al een kleine make-over heeft gehad. Maar dat de Deen van iets aparts en van snelheid houdt, is in ieder geval wel duidelijk.

Auto's van de Ajax-spelers

Hakim Ziyech – Mercedes-Benz AMG C 63 s

Waarschijnlijk vroeg je je al af of er niet één iemand is die, laten we zeggen ‘creatief met de sponsorregels omgaat’. Ofwel: met je Rolls naar een parkeerplaats rijden, overstappen in je sponsormobiel en dán pas naar het stadion. Nou, in dit geval niet. Althans, zo lijkt het. Want de geruchten willen dat de heer Ziyech, naast deze vette C 63 S, in het bezit is van een Bentley Continental GT V8. Het kenteken zou er niet om liegen (AH HZ 10), maar het feit dat dit een Duits kenteken is, laat je toch met wat vragen achter. Aangezien de jonge spelverdeler woonachtig is in Nederland.

Verder zijn er nogal wat A-klasses te vinden op het parkeerterrein van het trainingscomplex. En één fiets: die is van (want pas zeventien jaar oud) Mathijs de Ligt. Hij vertelt in Het Parool: ‘Als het weer het toelaat, ga ik op de fiets naar de training’. En Justin Kluivert zal vast snel uitgekeken zijn op zijn brommobiel, nu hij onlangs zijn rijbewijs heeft behaald.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken