Een goede manier om de GLE Coupé en de GLC Coupé te onderscheiden is de lijn die over de zijkant loopt. Bij de GLE loopt hij door de deurhendels, bij de GLC eronderdoor. Je snapt dus dat het zelfs voor ons wat lastig was om nou met zekerheid te zeggen dat het hier om een GLE of een GLC gaat. Het antwoord schuilt hem in de luchtinlaten op de motorkap – dit is dus een GLE Coupé. Of in ieder geval het grootste deel van een GLE.

De politie trof deze Mercedes zonder deuren langs de weg in de buurt van het Noord-Brabantse dorpje Geffen, in de gemeente Oss. De auto was door een onbekende storing langs de weg stilgevallen en moest afgesleept worden. Volgens DTV Nieuws vertelde de bestuurder dat hij onderweg was naar de spuiter om nieuwe deuren op de auto te laten zetten – de deuren waren eerder gestolen. Op het tijdstip na tegenwoordig een geloofwaardig verhaal – ze jatten echt alles wat los en vast zit.

Mag je zonder deuren rijden?

Het nieuwsbericht van DTV Nieuws zegt niets over een boete. We kunnen overigens ook niets vinden over een boete voor het rijden zonder deuren. De deuren van een Jeep Wrangler zijn bijvoorbeeld eenvoudig te demonteren. Wel kun je een boete krijgen voor het niet hebben van deugdelijke buitenspiegels. De bestuurder was dus feitelijk wel in overtreding, al kunnen we voorstellen dat de politie ook vond dat de bestuurder genoeg pech had.

Advertentie

Reacties

 • Alarmcentrale heeft op 12 augustus 2021 geschreven:

  Haha, ik werk op een alarmcentrale. De bestuurder is een beruchte figuur in de omgeving, en geen berger in de buurt wil hem helpen, inclusief de berger die wij hadden ingeschakeld om het voertuig af te slepen.

  Reageer
 • Koos Groenewoud heeft op 11 augustus 2021 geschreven:

  Een auto zonder deuren.
  In 1975 hoorde ik het volgende verhaal. Geïmporteerde auto’s in Brazilië waren peperduur. Op enig moment kreeg de douane een tipndat er op een eiland in de Amazone rivier een aantal Europese of Amerikaanse uto’s stonden zonder deuren. Ze hebben die wagens van dat eiland afgehaald en gingen ze oo enig moment veilen. Ze waren niet duur, want wat moet je nou met een deurloze auto… u begrijpt het al. De koper had de deuren in zijn bezit….

  Reageer
 • Ramon heeft op 11 augustus 2021 geschreven:

  Daarom is het ook een Mercedes

  Reageer
 • Peter heeft op 11 augustus 2021 geschreven:

  Wat een lelijke bmw zijn dat zeg

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie