Zeg Fiat, laat die Journey maar zitten. Haal deze eens even héél snel hierheen.

De Dodge Charger werd onlangs grondig onder handen genomen, maar de Amerikanen hebben het lekkerste voor het laatst bewaard: dit is de 465 pk sterke SRT8. Voorzien van een 6,4-liter grote Hemi V8 met cilinderuitschakeling. Voor het milieu, weet je wel. Oh, en hij levert ook nog eens 630 Nm aan koppel, oftewel zes keer zo veel als een Fiat 500 1.2.

Binnen vijf seconden zit de super-Dodge op 100 km/u, en hij geeft zijn gevecht tegen de luchtweerstand pas op bij 280 km/u. Omdat het wel leuk is als je al die kracht ook in de hand kunt houden, werd het onderstel herzien en werden er remmen zo groot als frisbees gemonteerd. Verder wordt de vijftraps automaat tegenwoordig uitgerust met flippertjes achter het stuur.

De trieste realiteit is dat we in Europa niet op zo’n auto zitten te wachten. Dus houdt Dodge ‘m lekker aan de andere kant van de grote plas. Wij zeggen: boek een containertje, zucht diep, betaal nog eens de aanschafprijs extra aan belastingen en geniet van je unieke vierdeurs musclecar. Respect.

Reacties