Je hebt hier al verschillende keren kunnen lezen dat je een Hellephant-motor met 1.000 pk in een krat kunt kopen. Allemaal leuk en aardig, maar hoe vertaalt dat zich naar de echte wereld? Ralph Gilles biedt je het antwoord. Hij is de hoofdontwerper van Stellantis en heeft een indrukkend cv opgebouwd. Zo komen de Chrysler 300 en vijfde generatie Dodge SRT Viper van zijn hand.

Naast de Dodge Charger met Hellephant-motor heeft de ontwerper nog meer leuk spul in de garage staan. Klassiekers als de Peugeot 205 GTI, Lancia Delta en Alfa Romeo GTA-R. Ook heeft hij de Viper die hij zelf getekend heeft, en dan wel met ACR-badges. ‘Volgens mij is dit de eerste die van de productielijn is gekomen. Toen ik hem had, ben ik er meteen mee naar het circuit gegaan’, zegt Gilles.

Het pronkstuk van Gilles is een Charger met Hellephant-motor

Het echte pareltje in zijn garage is de ‘Hellucinaction’: een Dodge Charger uit 1968 die naar de maatstaven van nu is getuned. Gilles pikte hem op als ‘roestige schuurvondst’ en veranderde vrijwel alles aan de auto, behalve het silhouet. De 7,0-liter Hellephant-motor in deze auto produceert om en nabij de 1.000 pk en 1.288 Nm.

Toch is de auto gek genoeg rustig en kalm wanneer je niet volledig het gaspedaal intrapt. Ga je echter wel voor vol vermogen? Dan schreeuwt de motor het uit. Bekijk hieronder de beelden van deze speciale Dodge Charger met Hellephant-motor en het boeiende verhaal van zijn eigenaar.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie