Je kent waarschijnlijk wel de Porsche 918 of 911 Targa’s die een politie-uniform van weleer dragen. Dit is wettelijk toegestaan, omdat de politie de kleurstellingen niet meer gebruikt. De kleuren die de politie nu gebruikt, mag jij niet overnemen. Ook in Amerika mag je geen politie-kleurstelling op je eigen Dodge Charger zetten. Ook niet wanneer je ‘verliefd’ bent op de livery.

De snelwegpolitie van Florida kwam een één-op-één kopie tegen van hun Dodge Charger. Nadat ze de auto langs de kant zetten, doet de eigenaresse haar verhaal. Ze verklaart ‘verliefd’ te zijn geworden op het kleurenschema. Dat schrijft FOX 35 Orlando.

Ook zouden de politiekleuren al op de auto zitten toen ze hem won bij een veiling. De Charger heeft zelfs een bullbar, stickers en een lichtstrip op het dak. Bij de kopie geven de extra lampjes wit en blauw licht in plaats van rood en blauw zoals bij Amerikaanse politieauto’s.

De lokale politie verduidelijkt dat dit niet mag. De vrouw wordt meegenomen naar het bureau voor het rijden met een auto die niet goedgekeurd is, imitatie van de snelwegpolitie en het verkeerd gebruiken van een kentekenplaat van een dealer. Later werd de vrouw weer vrijgelaten. Wat er met de Dodge Charger en zijn politie-kleurstelling gebeurt, is niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)