Als je als auto sportief, flamboyant en Italiaans wilt ogen, dan kijk je af bij het ontwerp van de laatste Lamborghini. Wil je van de andere kant stoer, robuust en avontuurlijk overkomen? Dan ga je het zoeken in de hoek van de Defender. Het ziet ernaar uit dat Ford het tweede heeft gedaan voor de E-Tourneo Courier. Met dat groen en contrasterende witte dak lijkt hij sprekend op de Land Rover, toch?

Volgens de hoofdontwerper van Ford in Europa, Amko Leenarts, is het elektrische bestelbusje fijn om te gebruiken als je ‘op avontuur gaat of als je er bouwmaterialen vervoert’. Overigens zijn het vooral de kleuren in de persfoto’s die hem een vleugje Defender geven. Als witte bedrijfsauto is ie alweer wat normaler.

De elektrische Tourneo Courier is één van de tien EV’s die Ford voor volgend jaar in Europa wil introduceren. Daarvoor investeert het merk 50 miljard dollar (ongeveer 45 miljard euro) tot 2026. Dan wil het merk meer dan twee miljoen elektrische auto’s per jaar kunnen produceren. Inclusief de bedrijfsauto’s, dus. Deze E-Tourneo Courier moet volgend jaar al naar Nederland komen.

Specificaties van de Ford E-Tourneo Courier

Ford verklapt nog niet al teveel over de nieuwe Tourneo. Zo weten we nog niet hoe groot de batterij is of wat de actieradius is. Wat het merk wel vertelt, is dat er één elektromotor is die 136 pk produceert. Verder duurt opladen van 10 naar 100 procent 5,7 uur (wat vijf uur en 42 minuten zijn) en kun je in 10 minuten tot 87 kilometer bijladen.

Waar Ford vooral trots op is, is de bagageruimte. Die is ten opzichte van de vorige Tourneo met bijna de helft gegroeid. Je moet er nu volgens Ford gemakkelijk een fiets in kwijt kunnen zonder de wielen eraf te schroeven. Verder is er een frunk van 44 liter, wat geheime opbergvakjes, een 12-inch centraal scherm en kan de bestelbus door de lucht updates ontvangen. Wat de Ford E-Tourneo Courier gaat kosten, is niet bekend.

Reacties

  • Roel heeft op 17 mei 2023 geschreven:

    Doblo lijkt er meer op….

    Reageer
  • Gerben heeft op 16 mei 2023 geschreven:

    Doet mij meer denken aan de Multipla eerlijk gezegd

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)